نام و نام خانوادگی: لادن اعتضادی

متولد: 1331 (مشهد)

سال و دوره : 1350 – دوره دوازدهم

سال فارغ التحصیلی : 1357

 

لادن اعتضادی تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان شاهدخت مشهد آغاز و در دبیرستان دانشگاه پهلوی شیراز به پایان رساند. در سال 1350 در رشته معماری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه ملی با رتبه ده بین یکصد نفر پذیرفته شدگان، آغاز به تحصیل کرد و همزمان سه سال در بخش شهرسازی دفتر مهندسین مشاورعبدالعزیزفرمانفرمائیان کارآموزی می کرد. وی در سال 1353 به عنوان دانشجوی ممتاز از طرف رئیس دانشکده معرفی و از دست رئیس دانشگاه به دریافت جایزه نائل و در فروردین سال 1357 در مقطع کارشناسی ارشد با رتبۀ عالی، فارغ التحصیل شد. در سال 1980میلادی (1359 هـ . ش) در دوره‌های آزاد " تاریخ و تئوری معماری" و " طراحی محیطی " دانشگاه بریتیش کلمبیا، کانادا شرکت کرد .

پس از بازگشت به ایران، بدنبال چند سال فعالیت حرفه‌ای وعضویت علمی در دانشکده معماری و شهرسازی شهید بهشتی(ملی سابق)، مدرک دکترای خود را از همان دانشگاه در سال 1385 اخذ نمود. وی در حوزه تاریخ معماری و شهرسازی ایران و جهان، تاریخ معماری منظر جهان، باغ ایرانی و تاریخ آن، تاریخ و مباحث نظری معماری ایران و اسلام، جهان مسیحی و جهان شرق از سال 1362 تا کنون تحقیق و تدریس کرده  و درمهرماه سال 1396 از دانشگاه شهید بهشتی بازنشسته شده اما همچنان به عنوان استاد مدعو در آنجا فعال است.

اعتضادی علاوه بر چندین سال حضور در حوزۀ پژوهش و تدریس در دانشگاه شهید بهشتی، تدریس در دانشکده‌های معماری دانشگاه‌های مختلف همچون دانشگاه یزد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد و نیز واحد تهران مرکز، دانشگاه بین المللی چابهار، دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین و دانشگاه علم و صنعت را در کارنامۀ آموزشی خود دارد.

ترجمه کتاب‌های "شهرسازی معاصر از نخستین سرچشمه‌ها تا منشور آتن"  اثر واتسلاو استروفسکی، "معماری و شهرسازی در قرن بیستم" اثر ویتوریو مانیاگو لامپونیانی و تألیف "کتابشناسی تشریحی- موضوعی هنر و معماری ایرانی-اسلامی" و همچنین ویراستاری محتوایی کتاب نگارگری و معماری بودایی اثر رابرت ای. فیشر و مبانی هنر اسلامی اثر تیتوس بورکهارت، و ترجمۀ کتاب (در حال چاپ) " شارتر، پیدایی کاندرال" اثر تیتوس بورکهارت  و تآلیف مقالات علمی – پژوهشی متعدد  را در کارنامۀ پژوهشی وی می‌توان دید. او بدلیل خدمات ارزشمندش در زمینه پژوهش، تحقیق و ترجمۀ کتاب ، در سال 1373 از سوی دانشگاه تهران و در سال 1374 از سوی دانشگاه شهید بهشتی لوح  تقدیردریافت کرده است.

لادن اعتضادی در حال حاضرعلاوه برعضویت در هیئت مدیره کانون معمار ملی و عضویت در مؤسسۀ ایکوموس ایران، همچنان بعنوان  استادیار باز نشسته در دانشکدۀ معماری و شهرسازی شهید بهشتی و استاد مدعو در دانشکدۀ معماری علم وصنعت فعالیت دارد.

جهت اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه بفرمائید.

 

گفت و گو با لادن اعتضادی در کانال آپارات گروه تحقیق و مصاحبه: