
نام و نام خانوادگی: فرشاد فرهی
متولد: 21 فروردین 1324
وفات : پاییز 1403
سال و دوره:1342/دوره چهارم
سال فارغ التحصیلی: 1349
فرشاد فرهی پس از گذراندن دوران آموزش ابتدایی و متوسطه در سال 1342 وارد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه ملی شد و در سال 1349 با درجه کارشناسی ارشد معماری فارغ التحصیل گردید و تحصیلاتش را در انستیتو هنر سانفرانسیسکو دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و دانشکده اسلوی نروژ ادامه داد .
پس از بازگشت به ایران با همکاری مسعود جهان آرا و پرویز وزیری، مهندسین مشاور تدبیر طرح را تاسیس و تا دوران انقلاب فعالیتش را در زمینه معماری ادامه داد. همزمان با توجه به علاقه و تخصصش در رشته عکاسی ضمن انجام عکاسی حرفهای معماری، مسئولیت بخش عکاسی موزه هنرهای معاصر ایران را نیز بر عهده داشت. برجسته ترین کار او در این دوره تهیه مجموعه ارزشمندی از عکس های باغات ایرانی و تهیه کتابی نفیس و برگزاری نمایشگاهی در این زمینه است. پس از انقلاب در سال 1367 او یکی از بنیانگذاران مهندسین مشاور نقش جهان پارس بود که در این دوره در طراحی بسیاری از پروژه های این مهندسین مشاور همکاری و مشارکت فعال و موثر داشت؛ از جمله مهمترین این طرح ها عبارتند از طرح جامع خرمشهر، طرح منطقه تاریخی و مجموعه کریمخانی شیراز، طرح فرهنگستانهای ایران، طرح کتابخانه کانسای ژاپن، طرح کتابخانه ملی ایران، طرح موزه آب ایران، طرح بانک توسعه صادرات ایران و طرح مجموعه چند منظوره خوردین(آتی سنتر)و......
یکی دیگر از دوره های برجسته کاری او همکاری با دفتر شیردل و همکاران بود که در این دوره، در طراحی برخی از پروژه های شاخص این دفتر از جمله مسابقه طراحی مرکز تجارت جهانی تهران مشارکت و همکاری داشته است.فرشاد فرهی طی دهه اخیر علاوه بر کار معماری، بخش عمدهایی از اوقات کاری و حرفه ایی خود را صرف فعالیتهای حرفه ای و فرهنگی نمود، از جمله عضویت در هیات مدیره کانون فارغالتحصیلان معمار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی(معمار ملی) - همکاری موثر و ارزشمند در زمینه های پژوهشی با بنیاد معماری میرمیران و عضویت در شورای سیاستگذاری و هیئت داوران جایزه معماری میرمیران. به موازات این فعالیت ها شرکت در مجامع حرفه ایی و فرهنگی و ارتباط نزدیک با نسل جوان، بالاخص دانشجویان معماری و معماران جوان و همچنین انجام فعالیت های هنری از جمله عکاسی، نقاشی، مد و طراحی جواهر، عطر و اشیاء هنری همواره یکی از ترجیحات و دل مشغولی های اصلی آن زنده یاد بوده است .
فرشاد فرهی در پاییز سال 1403 دار فانی را وداع گفت. روحش شاد