نام و نام خانوادگی: ابراهیم سینا
متولد: 13 آبان 1324
وفات: زمستان 1403
سال و دوره: 1342 - دوره چهارم
سال فارغ التحصیلی: 1350

ابراهیم سینا در سال ۱۳۲۳ در تهران متولد شد. در سال ۱۳۴۲ وارد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه ملی شد و  در سال ۱۳۵۰ موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته معماری گردید. پس از طی تحصیلات تکمیلی در رشته شهرسازی در دانشگاه کاتولیک آمریکا دفتر معماری خود را بنام"سینا و همکاران" تاسیس و مشغول به فعالیت شد. وی طی بیش از نیم قرن فعالیت حرفه‌ای، علاوه بر ایران، پروژه‌های مختلفی را در کشورهای چین، آمریکا و آلمان اجرا نموده است.

ابراهیم سینا پس از طراحی واحدهای مسکونی مدولار در شهر "نیو هون" فعالیت حرفه‌ای خود را در سال ۱۳۵۲ الی ۱۳۵۹، بعنوان مسئول طراحی و نظارت ۱۸۰۰ واحد مسکونی مدولار در ایالت‌های مریلند، پنسیلوانیا و ویرجینیا ادامه داد.

یکسال پس از بازگشت به ایران، در سال ۱۳۶۱ طی همکاری با مهندسین مشاور پل میر، در اولین مسابقه معماری پس از انقلاب "طرح سیصد واحد مسکونی همدان" شرکت و رتبه نخست را کسب نمود. در مدت حضورش در ایران، می‌توان به پروژه‌هایی همچون: مجتمع تجاری چهارباغ و ایستگاه مترو شهدا در اصفهان، طراحی چند واحد مسکونی، اشاره نمود. در سال ۱۳۶۶ به آلمان بازگشت و به مدت شش سال به عنوان همکار و مسئول طراحی شهری و شهرسازی در مهندسین مشاور"اینزوما" در شهر نورنبرگ، فعالیت خود را ادامه داد. طرح بیمارستان هرمی شهر نورنبرگ در سال ۱۳۶۹، یکی از پروژه های او در این شرکت است. از سال ۱۳۷۱ در شرکت "وی کنسولت" مشغول به کار شد و در سال ۱۳۷۴ جایزه نخست طرح "سالن کنسرت مدرسه منوهین" شهر لندن را کسب نمود   همزمان با فعالیت‌های معماری در آلمان، جریانات معماری در ایران را دنبال می‌کرد. در سال ۱۳۹۷ و مقارن با ارائه طرح جامع توسعه دانشگاه تهران (مهندسین مشاور صفامنش و همکاران) در مسابقه طرح معماری "مجموعه ساختمان علوم و فناوری" دانشگاه تهران شرکت و در از بین سایر شرکت‌کنندگان مسابقه که از دانشکده هنرهای زیبا بودند، موفق به کسب رتبه اول شد. از دغدغه های این روزهای ابراهیم سینا، مشکلات فارغ‌التحصیلان دانشکده در دفاتر حرفه‌ای است. در بخشی از مصاحبه گروه تحقیق و مصاحبه معمار ملی، اینطور می‌گوید:... فارغ‌التحصیلان جوان، پیش از ورود به دفاتر مهندسین مشاور، لازم است مهارت‌های اولیه را داشته باشند. نقشه‌کشی و  تجربه کارگاه مهمترین مهارت‌ها هستند. اگر دانشجو بتواند در سال‌های اولیه دانشکده، تجربه و مهارت‌های خودش را در یکی از دفاتر معماری، افزایش دهد، پس از اتمام دانشکده، مشکلی برای ورود به فعالیت حرفه‌ای نخواهد داشت. بحث درآمد در ابتدای آموزش و یادگیری در درجه دوم اهمیت است. وقتی دانشجو سال دوم یا سوم دانشکده، بعنوان کارآموز، جذب دفاتر می‌شود، ممکن است نقش اوپراتور را پیدا کند. اما نباید هراس داشته باشد. اگر از ذهن باز و خلاقی برخوردار باشد، حین ترسیم نقشه، می‌تواند اظهارنظر معمارانه خود را بیان کند. این موضوع در آینده، باعث می‌شود، مجموعه موقعیت بهتری برای او فراهم و اختیارات بیشتری به او محول و چه بسا به استخدام درآورد.

دیدن مراحل اجرایی پروژه نیز، کمک بسیاری به افزایش سطح دانش فنی و درک از نقشه و جزئیات اجرایی می‌کند. در نتیجه ترکیب فعالیت اپراتوری و مشاهده پروژه در مراحل مختلف اجرا، کمک می‌کند تا فارغ‌التحصیلان این رشته، صرفاً بعنوان یک نقشه‌کش صرف، نباشند.  ... موضوع مهم بعدی که خیلی‌ها از آن غافل هستند، عشق به کار است. اگر به کاری که می‌کنید عشق بورزید، فعالیت، مهارت و هنر خلاقیت‌تان به بهترین نحوی نشان داده می‌شود. در این مرحله، خودتان می‌توانید در آینده کارهایی را خلق کنید که دیگران را به تحسین وا دارد... .

ابراهیم سینا در زمستان سال 1403 دار فانی را وداع گفت. روحش شاد.

تعدادی از پروژه های انجام شده:

-داروسازی هگزال  و پیرامید نورنبرگ  1992  -لابراتوار هوخست –فرانکفورت   1996  -مجموعه اداری فلباخ –آلمان 1998  -طرح جامع ایده شهری و هتل کنگره-چین- 2000   -برج الکترون دبی   2008  -مسابقه کنسرت هال  منوهین  لندن  1995  -پروژه‌های مسکونی و طراحی شهری بالتیمور- آمریکا 1971 الی 1981

 

گفت و گو با ابراهیم سینا در کانال آپارات گروه تحقیق و مصاحبه: